joi, 11 februarie 2010

1 Decemvrie

Astazi (de fapt ieri) este ziua nationala. Ziua de 1 decembrie are una dintre cele mai importante semnificatii pentru poporul roman, un popor care traieste pe aceste meleaguri din vremuri milenare. Un popor care a stat in calea multor imperii, si care a reusit sa nu se lase inrobit.

Orice roman trebuie sa fie mandru de tara sa, tara cu bogatii naturale unice in Europa ( Delta Dunarii, formatiuni stancoase, cazanele, si oasele asa zisilor Jidovi). Tendinta romanilor care se autocaracterizeaza pe ei si tara cu ,,Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul” trebuie sa se schimbe si odata cu ea si mentalitatea si sa devina din niste lipitori lenese si pasive oameni carora sa le pese de ceea ce se intampla in patria sa. Sa luam atitudine fata de toate mitocaniile, incultura si coruptia care s-au strans in patria nostra si sa nu mai dam bir cu fugii fugind peste hotare, cand, cu putina inteligenta cu care ne laudam toti (desi nu o avem) sa incropim un mic business sau sa ne luam o slujba (fie ea si mai proasta, pana gasim ce ne convine) cu care sa ne asigurm existenta si sa ne ajutam semenii.
Doar asa vom reusi sa ajungem la ,,standardele europene” la care visam cu totii si sa reusim sa traim relativ civilizat.

Odata cu maturiazrea poporului roman trebuie sa dispara xenofobia si rasismul caracteristic multor romani. Trebuie luate masuri pentru a-i ajuta pe rrom-ii saraci si fara educatie sa inteleaga ca ducandu-se peste hotare la furat ei fac rau in acelas timp Romaniei dar si lor; trebuie ajutati sa inteleaga ca pana la urma sunt ROMANI si sa nu se considere persecutati si sa devina asemena evreilor.

Ceea ce se intampla in Romania ar face ca stramosii nostrii sa se intoarca in mormintele imprastiate pe toate campiile, trecatorile si locatiile marilor (si micilor) batalii in care au luptat pentru a-si mentine identitatea nationala si pentru a darui urmasilor independeta de care ei nu s-au bucurat, tara fiind mereu inconjurata de cel putin 2 mari imperii care isi urmareau fiecare interesele expansioniste!
In incheiere imi exprim nemultumirea fata de felul in care nivelul de cultura, cunostinte al celor tineri, si mai ales al celor care de-abia acum cresc scade vertiginos impreuna cu sistemul lor de valori si principii. Daca in ziua de azi mai toti viseaza la ,,femei/bani/masini” fara sa incerce sa faca ceva si pentru suflet sau pentru tara, nici nu vreau sa imi imaginez ce v-a fi maine.

DAR… cu multa bataie de cap, perseverenta si interes din partea celor care vor si s-au trezit din somn putem schimba viitorul si sa aducem Romania acolo unde au visat strabunii nostri ca va fi.

PS: NU e slogan electoral sau altceva! si… decemvrie e scris intentionat cu v (asta pentru cei la adresa corora am facut referire in post)!

Noapte buna si ,,Traiasca Romania Dodoloata!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu