joi, 11 februarie 2010

Razboiul... un rau necesar!

Cum mentionez si in titlu articolul acesta va fi dedicat razboiului!

Razboiul este una dintre caracteristicile principale ale speciei umane. El a aparut o data cu ivirea primelor ganduri inteligente in omul primitiv! S-ar putea spune ca omul a fost conceput pentru razboi (dar asta e alta discutie).

Razboiul a evoluat de la o simpla bataie cu bate si pietre dintre cetele de ,,maimute inteligente” intr-una din cele mai complexe activitati umane, el putand fi considerat chiar o arta.

Desi de-a lungul istoriei razboaiele au pornit din diferite motive (ura, antisemitism, dorinta de libertate, lacomie, dorinta de glorie, dorinta de a subjuga alte popoare) el a reprezentat unul din principalii factori care ne fac sa fim ceea ce suntem azi: cele mai avansate fiinte de pe Terra (cunoscute de om).

Razboiul a venit intodeauna cu inovatii la care nici nu visau inainte de conflict, inovatiile prima data fiind folosite in razboi, iar odata cu venirea pacii ele fiind transformate in unelte si tehnologii care au imbunatatit viata de zi de zi a omului.

Conflictele inter-umane s-au rafinat si au devenit din ce in ce mai complicate si implicand din ce in ce mai putine forte umane, dar folosind arme din ce in ce mai puternice sau metode a lovi fara a fi vazut/ posibilitate de contraatac.

Orice s-ar zice nevoi da violenta este imprimata adanc in subconstientul fiecarui individ ceea ce face ca razboaiele sa fie ciclice.

Razboaiele au resuit prin modul de a fi castigate alternativ de diferite civilizatii sa schimbe istoria umana (ea fiind rescrisa intotdeuna din perspectiva invingatorului) incat deja ea este atat de intortocheata si plina de contradictii. Sigur v-ati pus macar odata intrebarea ,,Ce ar fi fost daca?” altcineva ar fi castigat un anumit razboi…

Asa ca… Oare ce va urma?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu