joi, 11 februarie 2010

Focul

Ce este focul si care este semnificatia lui?

Pai… focul a fost descoperit in epoca de piatra si de atunci a imbunatatit viata oamenilor semnificativ putand fi considerat una dintre cele mai importante inventii, dar pe langa proprietatile bine cunoscute de oricine el are si alte semnificatii adanac intiparite in subconstientul uman.

Focul ofera fiecaruia din noi sentimentul de siguranta interioara si exterioara, si in acelas timp calmeaza animalul din fiecare oferind-ui ceva pe care sa isi concentreze admiratia si atentia.

De cate ori ati stat langa un foc incojurati de alte persoane si v-ati simtit extraordinar fara sa fie nevoie de galagie (muzica), si agitatie? Focul trezeste la viata acel ceva din noi care ne calmeaza si ne induce o stare aproape euforica fara macar sa aiba vreo legatura cu corpul.

Focul care poate parea magic si care privit cu atentie fascineaza ducand pana aproape de dorinta de a incedia diverse lucruri doar pentru a-i privi culorile minunate, si dansul sau care hipnotizeaza pe fiecare si ii aduce starea de beatitudine necesara fiecaruia dintre noi. Culorile sale pot varia de la albastru la rosu pana la verde.

Focul, cu semnificatia sa de purificare si ramasite asemenea unui praf cazut din aripile ingerilor. Fumul sau care impreuna cu anumite plante si esente este folosit si astazi in anumite ramuriu ale medicinei, in gastronomie si mai ales in deferite ceremonii religioase.

Focul… o minune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu