joi, 11 februarie 2010

Mind Restart...

Am in minte de vreo 4 zile ideea pentru articolul asta, dar diverse lucruri m-au impiedicat sa il scriu (lenea in principal, Colindetea cu mica betie de ieri, etc.).

Sa incepem:

Ati avut vreodata momente in care simteati ca urmeaza un lesin monstru sau ca veti muri (a face cunostinta cu tabla unei masini mergand cu 50-60 km/h, cazatura de la +3 metrii, rani adanci, dureroase si sangeroase)? Sau sperieturi care ar produce un lesin/ atac de cord altor oameni.

Cum v-ati simtit.

1. Ati lesinat (cea mai simpla varianta).

2. V-a trecut prin fata ochilor toata viata exact cum se prezinta in filme.

3. Totul s-a petrecut in ,,slow-motion”.

4. V-ati lasat prada disperarii si v-ati agitat fara sa rezolvati nimic.

Sau a urmat un Brain restart (lesin de cateva milisecunde- secunde, fara sa va pierdeti simtul echilibrului/ sa cadeti/ sa fitit dezorientati) care v-a readus intr-o stare de calm total pe care nu ati mai atins-o nicodata si ati putut vedea lucrurile obiectiv si cu o inteligenta care depaseste media pe care o folositi in mod normal… astfel rezultand iesiri din situatie la care nu v-ar fi trecut prin cap in mod normal niciodata.

Care sunt oare procesele care se declanseaza/ se petrec in creier si in corp in momentul acesta? Lucruri care nu vor fi stiute poate nicodata deoarece evenimentele astea apar pe neprevazute (si nimeni nu va avea curajul sa faca experimente cu asa ceva doarece vor sacrifica multi oameni, asemeni nazistilor si cercetarile lor asupra comportamentului corpului uman in temperaturi sub minus si in apa inghetata, pe care se bazeaza medicina si azi).

Unii numesc asta miracol/antrenament, dar mie mi-se pare ca e una dintre abilitatile OMULUI care nu este inca folosita 100% si care ar putea ajuta omul in diferite activitati.

OMUL este inca un copil al stelelor, asemanator unui bebelus in scutece, care nu poate face diferenta intre ceea ce poate face si ceea ce nu poate (stiu ca aici m-am contrazis in ideei, dar luati-o ca pe o metafora).

Articolul a iesit cam un cacat fata de ceea ce avean eu de esprimat, dar asta e… poate o sa mai scriu o povestire maine-poimaine prin care sper sa recuperez (acum mi-e lene sa modific).

aaa si… azi e Craciunul (o zi ca oricare alta, exceptand poate indigestia/betiile pe care le fac multi ,,crestini”)… asa ca cine vrea… Craciun Fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu