joi, 11 februarie 2010

Cugetari fasciste

Acesta e primul post, so…be kind( mai ales ca acum e ora 04:45 AM).

Acum vreo 2 ore ma jucam Hearts of Iron 2 si asa am ajuns sa ma gandesc cum ar fi aratat lumea daca nemtii castigau WWII. Oare cum au reusit o sleahta de ,,inapoiati” sa invinga natiunea cu cea mai avansata tehnologie a momentului? Cei drept, nemtii au avut si partile lor rele (holocaustul&stuff), dar ei au fost cei civilizati in WWII. Un exemplu concret: daca aveu nevoie de ceva (mancare&stuff) ei plateau persoanei de la care cumparau, spre deosebire de rusii care erau pusi pe pradat si jefuit ( sursa e de incredere…aka starabunica care avea ~20 ani in momentul acela). Nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca primul avion cu reactie a fost nemtesc, V1(prima ,,racheta de croaziera”) apoi V2 care au facut ravagii in Londra, bomba nucleara a fost la inceput proiect nemtesc, Tiger-ul (care la aparitie era aproape invinvibil), U-boat-urile care au ingenuchiat Marea Britanie pana aproape in momentul capitularii (ei fiind salvati in mare parte de aparitia radarului), apoi primul submarin adevarat (de la care a plecat tot avansul aliatilor in domeniu), primul reactor nuclear functional( in afara de faptul ca nu au apucat sa il porneasca din lipsa uraniului)…and more.

O alta fapta cu doua taiusuri, dar pe care eu o consider buna a fost faptul ca toate operele de arta europene au fost adunate de catre membrii importanti ai Reich-ului astfel nefiid distruse in bombardamente, incendii…si pe care cred ca daca ei erau invingatorii razboiului le protejau mai bine si in final tot publicului ar fi fost redate.

Acum unele dintre partile proaste: Holocaustul (intradevar acesta a fost cel mai mare pacat german, dar nici aliatii nu au fost exact sfanti [experimentele implicand crearea unor arme biologice]). Mortile si suferintele mai marii majoritati a persoanelor implicate activ in razboi dar si a civililor din Europa
(masacrarea marii majoritati a civilior din Varsovia din ordinul lui Hitler).

Oare cum ar fi aratat lumea daca nemtii castigau razboiul? Am fi fost mai avansati tehnologic?

Parerile sunt pur personale( si in niciun caz radicale).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu